Laten zien wat
onzichtbaar
is

Dit

is wat ik kan

3D animatie & visualisatie

3D visualisatie en -animatie kunnen mensen helpen om inzicht te krijgen in ingewikkelde processen of structuren. Het is ook erg geschikt om een indruk te geven hoe iets er uit zal komen te zien voordat het daadwerkelijk gebouwd is: iets waar architecten, meubelmakers en vele anderen dankbaar gebruik van maken. Een bijkomend voordeel is dat de kosten meestal veel lager zijn dan wanneer er een maquette, prototype of model moet worden gemaakt.

2D animatie

2D animatie is meestal minder realistisch dan 3D animatie. Het is bij uitstek geschikt om verhalen mee te vertellen. Het bekendste voorbeeld is natuurlijk de ‘cartoon’ tekenfilm, maar er bestaan daarnaast veel andere technieken, bijvoorbeeld de beeld-voor-beeld direct op de film getekende films van pioniers zoals Norman McLaren of Len Lye waar ik een groot bewonderaar van ben.

illustratie

Ik teken en schilder zowel op de traditionele manier met papier, pastel of verf, maar ook digitaal op de iPad. De cartoon- of lijn-tekeningstijl is prima geschikt voor illustraties in een boek of een app. Ik werk ook graag op een meer schilder-achtige manier, vooral bij werk gebaseerd of geinspireerd op fantasy en sprookjes.

Portfolio

klik op een afbeelding voor details en uitleg

3D animatie cd-kistje

3D animatie

Meubel-visualisaties

3D visualisatie

Satire

3D animatie

tekeningen tbv iPad app

tekeningen in cartoon stijl

2D animaties

2D-animatie

fantasy illustraties

tekeningen en schilderijen

geanimeerde illustratie

tekeningen en illustraties

satire / cartoons

tekeningen en illustraties

op twee wielen

tekeningen en illustraties

anybody

tekeningen en illustraties

etcetera

tekeningen en illustraties

Wie & Hoe

Wie ben ik en hoe werk ik

 • kunst en techniek

  een vreemde combinatie

  Ik ben Lúthien (Maike) Dulk: computerprogrammeur en beeldend kunstenares. Ik heb de Artez kunstacademie gevolgd, maar heb ook natuurkunde gestudeerd. Een vreemde combinatie: ik heb niet veel kunstenaars ontmoet die ooit van een neutrino of de Heisenberg-onzekerheidsrelaties hebben gehoord. Er zijn gelukkig wel aardig wat die het nodige van kunst weten.

  Wat mij betreft zijn die werelden niet zo absoluut gescheiden, wat ongetwijfeld ook de reden is dat ik me niet zo met het doorsnee-beeld van de ‘kunstenaar’ kan identificeren. Natuurlijk geldt dat in zekere zin voor iedere zichzelf respecterende kunstenaar, maar ik heb in ieder geval weinig affiniteit met het soort arrogante postmoderne conceptualisme dat hedendaagse beeldende kunst domineert. Ik voel me veel meer thuis bij de oudere opvatting van kunst om te streven naar het maken van dingen die een betekenis kunnen overdragen. Dat kan zowel begrip, satire of desnoods iets magisch zijn.

 • hoe doe je dat

  in de praktijk

  Nadat ik afgestudeerd was aan de Artez kunstacademie, bleek dat het ‘kunstenaarschap’ vooral neer te komen op het runnen van een éénpersoonsbedrijfje, compleet met die taken waar je op de academie nooit les in krijgt: netwerken en marketing. Intussen moest de huur ook nog betaald worden, dus heb ik er toen voor gekozen om mijn brood in de IT te verdienen. Ik had al eerder gemerkt dat programmeren me goed afging, en het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan. Uiteindelijk vond ik een balans in een parttime baan als programmeur, en de rest van mijn tijd besteed ik aan wat hier te zien is.

 • dilemma's en keuzes

  een luxeprobleem?

  Het blijkt dat het erg makkelijk is om te blijven steken in dingen die je goed afgaan - al ben je er helemaal niet zo gek op. Een voorbeeld is het ontwerpen en maken van websites: op een gegeven moment was daar zoveel vraag naar dat het moeilijk wordt om ‘nee’ te verkopen. Er ging zoveel tijd in zitten dat ik niet toekwam aan het maken van mijn eigen portfolio-website (deze); dat maakte het weer lastiger om het soort klussen te krijgen waar mijn hart echt ligt. Daarom heb ik ervoor gekozen om geen websites meer te doen. Op deze portfolio-website staat wat ik absoluut het liefste doe.

 • Beweegreden

  doen waar ik goed in ben

  Iedereen heeft een unieke combinatie van talenten. Het is alleen niet altijd makkelijk om uit te vinden wat het is en hoe je het kunt gebruiken. Ik denk ik een vrij ongebruikelijke combinatie van technisch inzicht en verbeeldingskracht in de schoot geworpen heb gekregen, en intussen heb ik me ook een aantal technieken eigen gemaakt om de resultaten daarvan zichtbaar te maken.

  Als u een klus(je) mocht hebben voor deze combinatie van vaardigheden voor nodig is, dan kunt u met onderstaand formulier contact met me opnemen.

 • het onzichtbare zichtbaar maken

Neem contact op

als u denkt dat ik u kan helpen iets zichtbaar te maken