Cartoon-tekeningen

Cartoon-tekeningen

Deze maak ik meestal als vrij werk. Soms is het een manier om de mateloze verbazing te uiten die groepsgedrag in me weet op te wekken, in het bijzonder het groepsgedrag van diegenen die zichzelf als de hippe / coole avant-garde beschouwen. 

Andere tekeningen zijn culturele observaties, zoals degene die laat zien hoe de elektrische gitaar in de afgelopen decennia langzaam langs het lichaam van de gitarist is afgedaald, het verband tussen de zithoek en het machismo van motorrijders, of de paradoxale verschijning van de Others are cultural observations, such as the one that shows how, in the last decades, the electric guitar has been slowly descending down along the guitarist’s body … or the interesting relationship that we find when we plot the sit angle of a motorcycle rider against their projected machismo … or the paradoxical phenomenon of the stadsmountainbiker, in een voortdurende staat van gefrustreerde woede veroorzaakt door het schrijnend tekort aan bergen in de bebouwde kom: je kunt ze herkennen aan het agressief-zoevende geluid dat hun ruige profielbanden op het gladde asfalt maken als ze je achterop komen. Ze kondingen zich aan met zo'n 'PING!!!'-belletje, 0.03 seconden voordat ze je van achteren aanrijden - er wordt namelijk van je verwacht dat je met fiets, bepakking en al in de brandnetels naast het fietspad springt om ze doorgang te verlenen. 

En sommige vind ik gewoon leuk door hun ongerijmdheid, zoals de funky wah-wah-gitarist die verschijnt in een middeleeuws sprookje.

nl_NLNederlands