Fairy-tale artwork

Illustraties bij sprookjes & fantasy 

Dit zijn illustraties van scenes en locaties uit (of geïnspireerd door) J.R.R. Tolkien’s werk, in traditionele (pastel of acryl) en digitale technieken (iPad pro / Procreate). Dit werk is belangrijk voor mij om verschillende redenen: ten eerste omdat dit werk me heeft gemotiveerd om weer te gaan tekenen nadat ik een paar jaar de buik vol van de kunstwereld had gehad. Hierdoor heb ik weer opnieuw ontdekt wat me zo aantrekt in tekenen. Het heeft me ook gemotiveerd me te verdiepen in de meer klassieke techniek die op de kunstacademies niet meer wordt onderwezen omdat men vindt dat dat de vrije expressie in de weg staat. Ik heb dat nooit een erg sterk argument gevonden, ik ben zelfs bang dat het omgekeerde eerder waar is.

Wat dat betreft heb ik veel geleerd door het werk van mensen als  Ted Nasmithte bestuderen, die zo vriendelijk was om me te adviseren en bekritiseren. Maar ik wil vooral  Ruth Lacon noemen, die altijd met inspiratie en aanmoediging kwam wanneer het nodig was - en waar nodig, met haar (en Alex Lewis') encyclopedische kennis over Tolkien en de Inklings. Ze is een geweldige vriendin, en elke mail van haar is een nieuwe verrassing.

The first slide-show below shows illustrations made for a calendar for  Nederlands Tolkien Genootschap Unquendor. The drawings are inspired by scenes from J.R.R. Tolkien’s The Silmarillion.

The second slider shows a mixture of free work, cover art and illustrations for Lembas, the magazine of Unquendor.

(titel en / of beschrijving verschijnen als je met de muis over de afbeelding beweegt)

nl_NLNederlands
en_GBEnglish (UK) nl_NLNederlands