Wat is bewindvoering

Wat is bewindvoering

(What is financial guardianship?)

Deze cartoon animatie is gemaakt in opdracht van  Stichting Budgetzorg, een non-profit organisatie die bewindvoering en curatele biedt voor mensen die moeten hebben om hun administratie op orde te houden en financiële verplichtingen na te komen, bijvoorbeeld as gevolg van een verstandelijke beperking.

Het filmpje legt het concept van financiële bewindvoering uit aan een publiek van potentiële klanten. Daarom kon het niet te droog of technisch zijn. In plaats daarvan heb ik ervoor gekozen om een typisch verhaal te vertellen dat men bij Stichting Budgetzorg vaak tegenkomt: mensen die in financiële problemen komen omdat ze een gemakkelijke prooi zijn voor de manier waarop mobiele telefoons, elektronica en dergelijke worden verkocht. 

Stichting Budgetzorg probeert de betrokkenen te leren om hun financiën beter te beheren, maar biedt ook praktische hulp, zoals bij het onderhandelen van een aflossingsschema en / of afdracht en, indien nodig, bij het behartigen van hun belangen tegenover de autoriteiten.

Ik vond het vooral boeiend om een verhaal te maken dat de inhoud duidelijk kan maken aan het potentiële publiek, maar dat hen ook op een positieve manier benadert.

nl_NLNederlands